Wednesday, February 21, 2024

Wordless Wednesday 8/1000 : Pindah Pejabat Lagi?

Pengarah JBSN datang pejabat aku maklumkan aku kena bantu di Jabatan sementara CC Kewangan aku habis cuti sakit. Tapi sampai hari ini aku tak terima surat arahan untuk bertugas di sana. Adakah Pengarah JBSN telah ubah keputusan? Alhamdulillah, lega.

Sunday, February 18, 2024

Tukar Nama Blog

Assalamualaikum geng blogger semua.

Aduhai, hati ini.

Masuk tahun baru je, mulalah nak tukar itu ini. Orang lain masa raya nak tukar sofa, langsir, meja makan, aku pula nak tukar nama blog.

Sejujurnya, aku dah tak ingat berapa kali aku menukar nama blogku ini.

Mungkin bila anak-anak makin meningkat usia, aku sudah lebih banyak masa di blog, aku merasakan nama blog yang sekarang ini tidak lagi menangkap mataku, hahaha.

Suami aku pun pening nak melayan geng.

Yelah, masa aku mula-mula buat Youtube Channel (YC), aku pun tukar sekali nama blog aku, kalau tak silap aku masa tu namanya fanafightforthefutere.blogspot.com. Mengada kan aku ni. Tapi sekarang, nama YC aku sama juga dengan blog ni.

Kalau ikutkan hati aku, aku nak buat blog baru, tapi sekarang ni aku rasa blog ni lambat nak naik, sama je macam Youtube tu. Ramai sangat nak jadi Content Creator (CC) termasuklah aku, huhu. Nak buat macam mana kan?

Lagi satu, aku ni memang tak tetap pendirian haha.

Memang semua media sosial aku, aku selalu tukar nama. Kecuali FB nan satu iaitu Fana Hana. Aku pernah rahsiakan FB tu dari pengetahuan umum sebab aku banyak letak gambar anak dan suami dekat situ. Maka FB Cik Puan Farhanah aku buat untuk aktiviti bisnes aku.

Sama juga dengan blog ni. Dulu aku malu nak bertahu aku ada blog. Aku terlalu mengharapkan SEO Google, padahal aku pun tak buat post ikut SEO Google. Sekarang ni, aku tulis pun sebab aku perlukan terapi, ada orang baca dah kira bersyukur dah.

Sehubungan dengan itu, ha, kan dah keluar bahasa kerajaan aku haha. Anda semua diminta untuk bantu aku komen sama ada aku perlu atau tidak tukar nama blog, atau tukar tajuk je atau kekalkan je nama blog aku ni.

Walaupun aku sebenarnya dah ada jawapan, aku nak juga baca komen anda semua.

Semua komen anda aku hargai didahului dengan ucapan terima kasih dan semoga Allah merahmati kalian semua, Aamiin.

Thursday, February 15, 2024

Tapi Bukan Aku - Kerispatih

 


Lirik Lagu :

Jangan lagi kau sesali keputusanku Ku tak ingin kau semakin kan terluka Tak ingin ku paksakan cinta ini Meski tiada sanggup untuk kau terima
Aku memang manusia paling berdosa Khianati rasa demi keinginan semu Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku Karena takkan pernah kau temui, cinta sejati [Reff:] Berakhirlah sudah semua kisah ini Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu Sejuta kata maaf terasa kan percuma Sebab rasa ku telah mati untuk menyadarinya
Semoga saja kan kau dapati Hati yg tulus mencintaimu Tapi bukan aku [Repeat reff]

Nota Kaki :
Lagu ni kekasih lama yang hadiahkan di hari perpisahan kami. Setiap kali dengar lagu ni agak sebak. Tapi, hidup mesti diteruskan. Kami tiada jodoh. Doakan kami bahagia dengan pasangan masing-masing, Aamiin.